- 3 eetlepels amandelschaafsel
- olijolie
- 250 g kleine champignons
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 eetlepel (Jerez) azijn
- 0,5 theelepel zout
- cayennepeper
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
- Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een hete koekenpan, alsmaar blijven roeren.
- Schuif ze als ze bruin beginnen te worden op een bord.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin op een hoog vuur de schoongemaakte champignons ca. 2 minuten.
- Voeg de fijngehakte teentjes knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
- Hak de amandelen en de gebakken champignons met 0,5 dl olijfolie in de keukenmachine tot een grof mengsel met kleine stukjes champignon.
- Breng de tapenade op smaak met de (jerez) azijn, het zout, wat cayennepeper en de peterselie.