Champignon-tapenade

  • 3 eetlepels amandelschaafsel
  • olijolie
  • 250 g kleine champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 eetlepel (Jerez) azijn
  • 0,5 theelepel zout
  • cayennepeper
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  1. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een hete koekenpan, alsmaar blijven roeren.
  2. Schuif ze als ze bruin beginnen te worden op een bord.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin op een hoog vuur de schoongemaakte champignons ca. 2 minuten.
  4. Voeg de fijngehakte teentjes knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
  5. Hak de amandelen en de gebakken champignons met 0,5 dl olijfolie in de keukenmachine tot een grof mengsel met kleine stukjes champignon.
  6. Breng de tapenade op smaak met de (jerez) azijn, het zout, wat cayennepeper en de peterselie.
Print Friendly, PDF & Email