Bijgerecht: 4 personen
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel sambal oelek
- zout
- ½ eetlepel goela djawa
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 100 ml water
Bereiding:
- Kook de eieren goed hard.
- Wrijf ui, tomatenpuree, sambal, zout en de goela djawa in een vijzel of met een staafmixer tot een pasta.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak het kruidenmengsel glazig.
- Bak de eieren 2 minuten mee, zodat ze mooi kleurtje krijgen.
- Haal de eieren uit de pan en halveer ze en bak ze op het snijvlak mee.
- Schenk 100 ml in de pan en roer dat voorzichtig door de saus.
- Breng de saus aan de kook en laat deze zo 5 minuten pruttelen.
- Serveer de eieren op een bord met de bolle kant naar boven en schep de saus er over.