Bijgerecht: voor 4 personen
Ingrediënten:
- 250 gr tahoe, in stukken gesneden
- 4 eieren losgeklopt
- Peper en zout
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
- 1 kopje ketjap manis
- 1 theelepel pedis
- 2 volle eetlepels pindakaas
- ½ komkommer, gewassen en in plakjes gesneden
- 50 gr taugeh
- 3 eetlepels gefruite uitjes
Bereiding:
- Prak de tahoe fijn met een vork, roer de eieren in een kom los en roer de tahoe erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de knoflook in de olie goudbruin, schep de knoflook uit de pan.
- Schenk het eimengsel in de pan en laat de omelet op laag vuur stollen.
- Maak ondertussen de saus: roer ketjap, pedis, gebakken knoflook en de pindakaas door elkaar in een pannetje.
- Verwarm de saus tot de pindakaas helemaal is opgelost en haal de pan van het vuur.
- Laat de omelet als deze gaar is op een bord glijden.
- Beleg met de plakjes komkommeer en een bergje taugeh
- Giet de saus er over en bestrooi met de gebakken uitjes, serveer direct.