Bijgerecht: 4 personen
Ingrediënten:
- 500 gr schouderkarbonade
- 500 gr dunne speklappen
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- 4 cm djahe, verse gemberwortel
- Zonnebloemolie
- 1 limoen
- 1 el sambal batjak
- 250 ml ketjap manis
- 50 ml ketjap asin
- Sap van een ½ citroen
Bereiding:
- Verwijder het bot van de schouderkarbonaden snij de karbonade en speklapjes in stukjes.
- Pel en snij de uien grof, de knoflook fijn en schil de en snij de djahe in dunne plakjes.
- Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een ruime pan, bak de speklappen circa 1 minuut en voeg de karbonades toe.
- Snijd de limoen in vieren, voeg toe en bak circa 1 minuut mee.
- Schuif het vlees opzij en voeg de uien toe en bak kort mee, voeg de knoflook toe en roer alles goed door.
- Schuif alles opzij en voeg de djahe toe, zodat die ook even kan meebakken.
- Voeg tenslotte de sambal, ketjap manis, ketjap asin en het citroensap toe. Roer goed door en laat het 1 uur zachtjes pruttelen.