Frikadel djagoeng  (Maiskoekjes)

Bijgerecht: voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr maiskorrels
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel djinten
  • ½ theelepel trassi verkruimeld
  • 2 a 3 eieren
  • 2 eetlepels bloem, kijk of dit voldoende is, anders meer toevoegen
  • 1 theelepel zout en peper
  • 1 theelepel suiker
  • 0,5 dl water
  • 1 prei
  • Bladselderij
  • Zonnebloemolie

Bereiding:

  1. Meng de knoflook, de helft van de maiskorrels, kruiden en eieren en pureer alles met een staafmixer.
  2. Doe de bloem erbij en water, zodat er een dik beslag ontstaat, breng op smaak met zout en peper en roer de rest van de maiskorrels door het beslag.
  3. Snij de prei en de bladselderij fijn en roer dit ook door het beslag.
  4. Verhit de olie in de pan en bak nu de koekjes: is 1 eetlepel vol beslag voor 1 koekje, aan beide kanten goudbruin.
  5. Laat de maiskoekjes uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
Print Friendly, PDF & Email