Bijgerecht: voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr maiskorrels
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel djinten
- ½ theelepel trassi verkruimeld
- 2 a 3 eieren
- 2 eetlepels bloem, kijk of dit voldoende is, anders meer toevoegen
- 1 theelepel zout en peper
- 1 theelepel suiker
- 0,5 dl water
- 1 prei
- Bladselderij
- Zonnebloemolie
Bereiding:
- Meng de knoflook, de helft van de maiskorrels, kruiden en eieren en pureer alles met een staafmixer.
- Doe de bloem erbij en water, zodat er een dik beslag ontstaat, breng op smaak met zout en peper en roer de rest van de maiskorrels door het beslag.
- Snij de prei en de bladselderij fijn en roer dit ook door het beslag.
- Verhit de olie in de pan en bak nu de koekjes: is 1 eetlepel vol beslag voor 1 koekje, aan beide kanten goudbruin.
- Laat de maiskoekjes uitlekken op keukenpapier en serveer warm.