(Dit recept is voor 4 personen)
- 100 gr pistachenoten, gepeld
- 1 citroen
- 1 takje rozemarijn
- peper
- 2 dl wodka
- 4 dl appelsap
- ½ tl kaneelpoeder
- 250 gr geitenkaas Bettine Blanc
- ijsblokjes
- dunne schijfes appel
- 1 teen knoflook
- 2 el walnotenolie
- honing
- zout
Diversen
- mandoline
Voorbereiden
- Snijd de appel in flinterdunne schijfjes; leg de schijfjes op bakpapier in een oven van 100°C; laat ze drogen (duurt 30-60 min).
- Hak de pistachenoten fijn (korrelig) en doe ze in een diep bord (gaat met een blender heel goed).
- Citroen goed schoon boenen en de schil eraf raspen
- Rozemarijnnaaldjes van de takjes ritsen en heel erg fijn snijden
Bereiden
Wintercoctail
- Doe de wodka, appelsap en kaneelpoeder in een kan en laat alles een goed uur op elkaar inwerken.
- Doe er ijsblokjes bij en verdeel het over de glazen (zonder de ijsblokjes).
Truffels
- Doe de geitenkaas in een kom en prak dit meteen vork goed los; pel de knoflook en snijd dit ragfijn.
- Citroenrasp, rozemarijn, walnotenolie, honing (naar smaak) en zout en peper erdoor mengen
- Rol de kaas tot balletjes (ter grootte van soep balletje) en roer ze door de pistachenootjes tot ze rondom bedekt zijn.
- Leg de truffels op een schaal en zet ze in de koelkast om op te stijven.
Serveren
- Leg op ieder bordje 3 truffels en geef de wintercocktail erbij; de appelschijfjes erbij serveren.