-
Waterkastanje
-
Tonko ( chinese champignon )
-
Bamboescheuten
-
Lenteui
-
Spitskool
-
Chinesekool
-
Buikspek of geperste gemarineerde tahoe
-
Sojasaus
-
Oestersaus
-
Rijstwijn
-
Suiker
-
Zout
-
Stukje bezemsteel
Voorbereiding
- Vlees ontbenen en tot gehakt hakken ( niet door de molen).
- Groenten schoonmaken, fijn brunoise snijden, flink bestrooien met zout en dit enige minuten laten intrekken om zoveel mogelijk vocht te onttrekken(osmose).
- Deeg maken 1 bol bloem met koud water en 1 bol bloem met kokend water en deze daarna samenvoegen en laten rusten.
Bereiding
VELLETJES MAKEN:
- Werkblad bestuiven met bloem en een hoopje bloem klaar leggen.
- Deegbol uitrollen tot een staaf van bezemsteel dikte en in plakjes snijden van 1 cm. per 10 plakjes verwerken.
- De plakjes uitrollen tot velletjes en deze vullen met gehakt en de uitgeknepen groente. De vorm afhankelijk van de inhoud zodat je deze altijd kunt herkennen.
- Een hapjes pan ( met deksel) verhitten en dan slaolie toevoegen. Hier de Wok Tip inleggen en kijk naar de juiste bruining aan de onderzijde.
- Water toevoegen tot ½ -¾ afhankelijk van het aantal.
- Deksel erop en na ong. 5 minuten luisteren naar de stand van het water.
- Dipsaus maken van sojasaus, suiker, rijstwijnazijn en een druppel sesamolie.