- 500 g witte en groene asperges
- 1 dl olie
- 3 eetlepels (witte wijn)azijn
- 1 theelepel mosterd
- ½ dl droge witte wijn
- 1 zakje verse basilicum (á 30 g)
- ½ zakje verse munt (á 30 g)
- 100 g aardbeien
- 100 g Parmezaanse kaas (stukje)
- Asperges schillen en de onderkant houtachtige uiteinden op gelijke lengte 2 á 3 cm afsnijden.
- In pan met ruim water en zout asperges in ca. 10 á 15 minuten beetgaar koken.
- Met schuimspaan asperges in vergiet scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
- Asperges met kopjes naar één kant in schaal leggen.
- Saus kloppen van olie, azijn, mosterd en wijn. Basilicum en munt erboven fijn knippen en erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en witte peper.
- Saus over asperges schenken. In koelkast ca. 2 uur afgedekt laten marineren. Halverwege omscheppen.
- Asperges uit saus nemen en op bordjes rangschikken.
- Saus goed door kloppen. Telkens 1 eetlepel saus over asperges scheppen.
- Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en in plakjes snijden. Naast asperges leggen. Kaas erboven schaven.