Tonijn met wasabi-avocado

Maak deze Japanse salade met rauwe tonijn zo kort mogelijk van tevoren klaar.

  • Vruchtvlees van 2 rijpe avocado’s
  • Sap van 3 limoenen
  • +/- 1.5 tl. Wasabipasta
  • 2 el Japanse sojasaus van goede kwaliteit + extra voor erbij
  • 1 el olijfolie
  • 1 vel geroosterde nori, in 4 repen
  • 400 g tonijn* van sashimikwaliteit in 1.5 cm blokjes
  • 1 el wit sesamzaad, geroosterd
  • 1 el fijngehakte bieslook, tuinkers

* Sashimikwaliteit wil zeggen zo vers dat de vis rauw gegeten kan worden. Kies voor albacore tonijn of kijk op goedevis.nl voor een andere verantwoorde keuze.

  1. Pureer in een kleine keukenmachine of blender de avocado met het sap van 1 limoen.
  2. Roer er wasabipasta naar smaak door. Het moet een beetje scherp zijn, maar niet brandend scherp. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Klop voor de dressing de sojasaus, olijfolie en de rest van het limoensap in een kleine kom door elkaar en zet het apart.
  4. Leg op elk bord een norireep en bestrijk met een beetje van het avocadomengsel. Schep een bergje tonijn op het avocadomengsel, besprenkel met voldoende dressing om de tonijn te laten glanzen.
  5. Bestrooi met sesamzaad, bieslook en tuinkers en serveer met extra sojasaus erbij.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie