Voorgerecht: Zeebaars | Thaise Stijl | Mais & Gember (4p)
Ingrediënten:
- 4 zeebaarsfilets
- 1 maiskolf
- 10 gram gember
- 1 citroengras stengel
- 2 limoenblad
- 2 teentjes knoflook
- 10 gram thaise gember
- 5 blaadjes thaise basilicum
- 1 groene peper
- 1 rode peper
- 2 takjes koriander
- 3 takjes selderij
- 1 sjalot
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml water
- maizena
- vissaus
Bereiding:
- Snijd de maiskorrels van de kolf af
- Snijd de rode peper in dunne ringetjes
- Verwijder de korianderbladeren van de stengels en hak de stengels fijn
- Pureer in de keukenmachine/blender de maiskorrels, gember, knoflook, thaise g
- Gember, thaise basilicum, groene peper, gehakt koriander stengels, selderij en sjalot tot een pasta
- Voeg een scheutje olie in de pan en bak de pasta aan
- Voeg water en kokosmelk toe
- Voeg citroengras en limoenblad toe
- Voeg 1 theelepel zout, ¼ theelepel peper, 1 theelepel suike en 4 eetlepels vissaus toe
- Breng dit (af en toe roerend) aan de kook en laat het daarna op zacht vuur pruttelen (minimaal 20 minuten)
- Strooi zout en maizena op de huidkant van de zeebaars
- Voeg een scheutje olie in (een nieuwe) pan en bak de zeebaars op de huidkant aan op middelhoog vuur
- Wanneer de huidkant krokant is, draai de zeebaars om en bak het nog 1 min aan
- Proef de saus en breng het desnoods nog op smaak met extra zout en peper
- Schep een halve soeplepel saus op het bord en leg de zeebaars erop
- Garneer het gerecht met coriander blaadjes en rode peper