Salade van bressaola met truffelvinaigrette, appel, rozijnen en appelchips

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

Truffelvainaigrette

    • 1 eetlepel Witte wijnazijn
    • 2 eetlepels Zwarte truffelsalsa
    • 1 eetlepel olijfolie (extra vergine)
    • Zout en versgemalen zwarte peper.

Appel-rozijnenmengsel

    • 100 gram gele rozijnen
    • Kopje calvados
    • 1  appel (Granny Smith) geschild, klokhuis verwijderd
    • 1 eetl. suiker

Appelchips

    • 1  appel (Granny Smith) geschild, klokhuis verwijderd
    • 1 eetlepel citroensap
    •   Olie voor het bakpapier.

Salade

  •   truffelaardappeltjes (kleine paarse aardappeltjes)
  • 150 gram gemengde slasoorten (eikenbladsla, rucola, frisee en lollo rosso)
  • 1 bakje kerstomaten
  • 300 gram dungesneden hertenbressaola
  •   Zout

Bereidingswijze

Truffelvinaigrette

  1. Meng de azijn met de truffelsalsa, Voeg de olie er al roerend in een dunne sliert aan toe.
  2. Breng op smaak met zout en peper.

Appel-rozijnen mengsel

  1. Doe de rozijnen in een kommetje met de calvados.
  2. Snijd de appel in kleine blokjes.
  3. Doe de suiker in een kleine koekenpan, schud om met de blokjes appel, laat de appel op niet al te hoog vuur karameliseren.
  4. Blus af met de rozijnen en het weekvocht ( de calvados), kook het vocht iets in en laat het afkoelen.

Appelchips

  1. Schaaf de appel in dunne plakken en besprenkel deze met  citroensap. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier en vet het licht in met een beetje olie.
  2. Leg de plakken appel op de plaat; let erop dat ze elkaar niet overlappen. Zet ze ca. 2 uur in het midden van de oven. Of tot ze knapperig zijn. rusten voordat je het aansnijdt.
  3. Maak intussen de saus af. Schep het vet van de vleessappen af, voeg de kippenbouillon aan de sappen toe en laat 10 min. sudderen.
  4. Breng indien nodig op smaak met zout en peper en voeg de crème fraîche toe, als je die gebruikt.

Salade

  1. Kook de aardappelen in de schil gaar in water met  zout. Giet ze af en snijd ze in plakken zodra ze zijn afgekoeld.
  2. Was en droog de sla. Meng de slasoorten met het appel- rozijnenmengsel en verdeel dit over de borden.
  3. Leg de kerstomaten en plakken aardappel om de salade.
  4. Lepel de truffelvinaigrette er omheen.
  5. Verdeel de plakken hertenbressaola en de appelchips over de salade.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie