Ingredienten
Truffelvainaigrette
- 1 eetlepel Witte wijnazijn
- 2 eetlepels Zwarte truffelsalsa
- 1 eetlepel olijfolie (extra vergine)
- Zout en versgemalen zwarte peper.
Appel-rozijnenmengsel
- 100 gram gele rozijnen
- Kopje calvados
- 1 appel (Granny Smith) geschild, klokhuis verwijderd
- 1 eetl. suiker
Appelchips
- 1 appel (Granny Smith) geschild, klokhuis verwijderd
- 1 eetlepel citroensap
- Olie voor het bakpapier.
Salade
- truffelaardappeltjes (kleine paarse aardappeltjes)
- 150 gram gemengde slasoorten (eikenbladsla, rucola, frisee en lollo rosso)
- 1 bakje kerstomaten
- 300 gram dungesneden hertenbressaola
- Zout
|
Bereidingswijze
Truffelvinaigrette
- Meng de azijn met de truffelsalsa, Voeg de olie er al roerend in een dunne sliert aan toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
Appel-rozijnen mengsel
- Doe de rozijnen in een kommetje met de calvados.
- Snijd de appel in kleine blokjes.
- Doe de suiker in een kleine koekenpan, schud om met de blokjes appel, laat de appel op niet al te hoog vuur karameliseren.
- Blus af met de rozijnen en het weekvocht ( de calvados), kook het vocht iets in en laat het afkoelen.
Appelchips
- Schaaf de appel in dunne plakken en besprenkel deze met citroensap. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier en vet het licht in met een beetje olie.
- Leg de plakken appel op de plaat; let erop dat ze elkaar niet overlappen. Zet ze ca. 2 uur in het midden van de oven. Of tot ze knapperig zijn. rusten voordat je het aansnijdt.
- Maak intussen de saus af. Schep het vet van de vleessappen af, voeg de kippenbouillon aan de sappen toe en laat 10 min. sudderen.
- Breng indien nodig op smaak met zout en peper en voeg de crème fraîche toe, als je die gebruikt.
Salade
- Kook de aardappelen in de schil gaar in water met zout. Giet ze af en snijd ze in plakken zodra ze zijn afgekoeld.
- Was en droog de sla. Meng de slasoorten met het appel- rozijnenmengsel en verdeel dit over de borden.
- Leg de kerstomaten en plakken aardappel om de salade.
- Lepel de truffelvinaigrette er omheen.
- Verdeel de plakken hertenbressaola en de appelchips over de salade.
|