4 personen
Ingredienten:
- 650 gr lamshaas
Marinade:
- 5 takjes rozemarij
- 6 tenen knoflook
- 3 el. olijfolie
- grof zout/ peper.
Omelet:
- 160 gr. pannenkoekenmeel
- 3 eieren
- 500 ml. melk
- 75 gr jonge spinazie
- 2 handjes bladpeterselie
- 2-6 blaadjes munt
- zout en peper
Salsa:
- 150 gr radijs
- 3-4 lente-uitjes
- 2 el. munt
- 1/2 el. azijn
- 1 el. olie (z.n. citroen en honing naar smaak)
Mosterdsaus:
- 2 el. boter
- 2 tenen knoflook
- 1el.mosterd (dijon)
- 2 el. crème fraich naar smaak
Bereiding:
Lamshaasje:
- Naalden van rozemarijn grof hakken, knoflook in vlies kneuzen, dit tezamen in de olie met zout en peper minimaal 4 uur marineren.
- Na het marineren de rozemarijn knoflook, en het vet en vlies van het vlees verwijderen.
- Het vlees 2 a 3 min. goudbruin bakken en dan vuur laag en 6-8 min. garen.
Groente omelet:
- Pannenkoekenmeel eieren en melk samen kloppen in een kom met peper en zout
* spinazie/ peterselie en munt in blender zeer fijn hakken zn. melk toevoegen. - Dit samen voegen bij het pannenkoeken beslag en even laten rusten.
- Van dit beslag hele dunne omelet bakken.
Salsa:
- Radijs/ lente-ui en munt in kleine stukjes snijden, dit naar smaak met citroen en olie mengen dit geheel mengen en afmaken met gesneden peterselie.
Mosterdsaus:
- Boter smelten zeer fijn gesneden knoflook en mosterd toevoegen dit afmaken naar smaak met crème fraiche.
Het vlees (koud of warm) op de omelet met de mosterdsaus en salsa serveren.