Kippenworstje, peterseliecrème, Amsterdamse ui

Voor 4 personen:

Kippenworstje Ingrediënten:

  • 200 g kipfilets
  • 3 g kerrie
  • 12 g eiwit
  • 12 g room 
  • peper
  • zout
  • 100 ml vleesjus
  • gehakte pistachenoten

 

Bereidingswijze:

  1. Neem een pan of sous vide bak en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 64 °C en laat het water verwarmen.
  2. Snijd de kipfilets in blokjes en doe dit in een keukenmachine. Voeg het eiwit met de kerrie, peper, zout en room toe.
  3. Maal het mengsel in de keukenmachine tot een gladde farce en stop het in een spuitzak.
  4. Leg een laag huishoudfolie op een snijplank. Spuit een rechte baan farce in het midden op de folie.
  5. Rol de kippenfarce op als een sushirol en draai zodat er een strakke worst wordt. Knoop het folie aan beide kanten goed dicht.
  6. Leg de worst in het waterbad. Vertrouw je niet helemaal of worst strak is opgerold, dan stop je het in een sous vide zak.
  7. Na 90 minuten haal je de kippenworst uit de sous vide bak en dep het droog met een doek.
  8. Laat de worst afkoelen met de folie eromheen.
  9. Verwarm in een pan de vleesjus en laat dit inkoken tot het stroperig is. Smeer hiermee de worst helemaal in en rol het door de gehakte pistachenoten. 

Peterselieolie ingrediënten:

  • ½  bosje peterselie
  • 150 ml zonnebloemolie
  • zout

Bereiding:

  1. Peterselie samen met de olie in een blender doen. Voeg wat zout naar smaak toe.
  2. Draai het geheel  ongeveer 10 minuten tot  een geheel.
  3. Zeef de peterseliemassa door een zeef en vang de peterselieolie op. 

Peterseliecrème ingredienten:

  • 30 g eiwit
  • 50 g yoghurt
  • 15 g sushi azijn
  • 150 ml peterselieolie

Bereiding:

  1. Doe de eiwit, yoghurt en azijn in een maatbeker. Meng het geheel met een staafmixer door elkaar.
  2. Voeg onder voortdurend mixen de peterselieolie langzaam toe. Doe de crème in een spuitzak.

Amsterdamse ui ingrediënten:

  • 8 grote Amsterdamse uien

Bereidingswijze

  1. Snij 4 uien in ringen.
  2. De andere 4 uien in vieren snijden.

Geplukte kip ingrediënten:

  • 200 g kipfilet
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml kippenbouillon
  • bbq saus

Bereidingswijze:

  1. Pel de knoflook en keus deze met een mes. Zet de bouillon op en voeg de paprikapoeder, knoflook eraan toe.
  2. Breng de bouillon tegen de kook aan.
  3. Pocheer de kipfilet ca. 10 minuten in de bouillon tot het gaar is.
  4. Haal de kipfilet uit de pan en trek het los met twee vorken.
  5. Meng er naar smaak bbq saus door en zet het weg tot gebruik.

BBQ doperwten ingrediënten:

  • 125 g diepvries doperwten
  • rasp van een citroen
  • olijfolie
  • ½ sjalot
  • zout
  1. Doperwten in een bolzeef doen en op een bbq roosteren tot ze gaar zijn.
  2. De doperwten overdoen in een kom.
  3. Pel en snipper de sjalot zo fijn mogelijk.
  4. De doperwten op smaak brengen met het rasp van de citroen, olijfolie ,sjalot en zout.

Opmaak

  1. Snij de kippenworst in 4 gelijke plakken.
  2. Schep een hoopje doperwten midden op een bord.
  3. Leg boven de doperwten een plak kippenworst.
  4. Leg onder de doperwten een quenelles geplukte kip.
  5. Dresseer de Amsterdamse uien naast het vlees en de doperwten op het bord.
  6. Spuit in verschillende grote dopjes  peteseliecrème op het bord.
Print Friendly, PDF & Email