Voor 4 personen:
Kippenworstje Ingrediënten:
- 200 g kipfilets
- 3 g kerrie
- 12 g eiwit
- 12 g room
- peper
- zout
- 100 ml vleesjus
- gehakte pistachenoten
Bereidingswijze:
- Neem een pan of sous vide bak en vul dit met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 64 °C en laat het water verwarmen.
- Snijd de kipfilets in blokjes en doe dit in een keukenmachine. Voeg het eiwit met de kerrie, peper, zout en room toe.
- Maal het mengsel in de keukenmachine tot een gladde farce en stop het in een spuitzak.
- Leg een laag huishoudfolie op een snijplank. Spuit een rechte baan farce in het midden op de folie.
- Rol de kippenfarce op als een sushirol en draai zodat er een strakke worst wordt. Knoop het folie aan beide kanten goed dicht.
- Leg de worst in het waterbad. Vertrouw je niet helemaal of worst strak is opgerold, dan stop je het in een sous vide zak.
- Na 90 minuten haal je de kippenworst uit de sous vide bak en dep het droog met een doek.
- Laat de worst afkoelen met de folie eromheen.
- Verwarm in een pan de vleesjus en laat dit inkoken tot het stroperig is. Smeer hiermee de worst helemaal in en rol het door de gehakte pistachenoten.
Peterselieolie ingrediënten:
- ½ bosje peterselie
- 150 ml zonnebloemolie
- zout
Bereiding:
- Peterselie samen met de olie in een blender doen. Voeg wat zout naar smaak toe.
- Draai het geheel ongeveer 10 minuten tot een geheel.
- Zeef de peterseliemassa door een zeef en vang de peterselieolie op.
Peterseliecrème ingredienten:
- 30 g eiwit
- 50 g yoghurt
- 15 g sushi azijn
- 150 ml peterselieolie
Bereiding:
- Doe de eiwit, yoghurt en azijn in een maatbeker. Meng het geheel met een staafmixer door elkaar.
- Voeg onder voortdurend mixen de peterselieolie langzaam toe. Doe de crème in een spuitzak.
Amsterdamse ui ingrediënten:
- 8 grote Amsterdamse uien
Bereidingswijze
- Snij 4 uien in ringen.
- De andere 4 uien in vieren snijden.
Geplukte kip ingrediënten:
- 200 g kipfilet
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 1 teen knoflook
- 500 ml kippenbouillon
- bbq saus
Bereidingswijze:
- Pel de knoflook en keus deze met een mes. Zet de bouillon op en voeg de paprikapoeder, knoflook eraan toe.
- Breng de bouillon tegen de kook aan.
- Pocheer de kipfilet ca. 10 minuten in de bouillon tot het gaar is.
- Haal de kipfilet uit de pan en trek het los met twee vorken.
- Meng er naar smaak bbq saus door en zet het weg tot gebruik.
BBQ doperwten ingrediënten:
- 125 g diepvries doperwten
- rasp van een citroen
- olijfolie
- ½ sjalot
- zout
- Doperwten in een bolzeef doen en op een bbq roosteren tot ze gaar zijn.
- De doperwten overdoen in een kom.
- Pel en snipper de sjalot zo fijn mogelijk.
- De doperwten op smaak brengen met het rasp van de citroen, olijfolie ,sjalot en zout.
Opmaak
- Snij de kippenworst in 4 gelijke plakken.
- Schep een hoopje doperwten midden op een bord.
- Leg boven de doperwten een plak kippenworst.
- Leg onder de doperwten een quenelles geplukte kip.
- Dresseer de Amsterdamse uien naast het vlees en de doperwten op het bord.
- Spuit in verschillende grote dopjes peteseliecrème op het bord.

