Bresaola di manzo al caprino (Dunne plakken gedroogd rundvlees met geitenkaasdressing)

Uit: Giorgio Locatelli: Made in Italy

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

  • 100 gr. geitenkaas zacht
  • 3 eetl. witte-wijnazijn
  • 6 eetl. olijfolie extra vergine
  •   sap van halve citroen
  • 4 handenvol rucola
  • 200 gr bresaola in dunne plakken
  •   zout
  •   peper

Bereidingswijze

  1. Doe de kaas in een kom en prak hem met een vork tot de massa wat gladder wordt.
  2. Roer er geleidelijk de azijn en 5 eetl olie door. Het moet een beetjes grove dressing zijn.
  3. Vermeng het citroensap met de overgebleven olie en maak de rucola ermee aan. Voeg peper en zout toe.
  4. Leg in het midden van elke plak bresaola een klein bergje rucola (en rol hem eventueel op).
  5. Schik ze op de borden en sprenkel de geitenkaasdressing erover.
  6. Maal er royaal zwarte peper over.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie