Amuse van koude komkommersoep met zalm

 

  • Komkommer
  • Een bosje radijsjes
  • Per persoon een paar snippertjes gerookte zalm
  • Een bosje basilicum
  • 2 glazen gekoeld mineraalwater zonder prik
  • 2 eetlepels koudgeperste olijfolie
  • Peper en zout

 

  1. De komkommer en de radijsjes in de koelkast zetten.
  2. De gerookte zalm in reepjes snijden.
  3. De basilicumblaadjes in stukjes plukken.
  4. De komkommer schillen, in de lengte doormidden snijden en de zaadjes eruit schrapen. Het vruchtvlees in stukjes snijden radijsjes erbij. Beide pureren in de mixer.
  5. Mineraalwater en olijfolie toevoegen tijdens het mixen. Op smaak brengen met peper en zout,
  6. in borden of kopjes verdelen en bestrooien met reepjes zalm en basilicum.
  7. IJskoud opdienen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie