voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 200 gram snacktomaatjes
- 1 kleine rode ui
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels witte balsamicoazijn
- 4 plakken ontbijtspek
- 50 gram panko
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 50 gram rucola
- 10 gram verse oregano
- 4 kleine bollen burrata
Bereiding:
- Halveer de snacktomaatjes en snipper de rode ui. Doe ze in een steelpan met de honing en de balsamicoazijn.
- Verwarm 10 minuten op middelhoog vuur tot de tomaatjes zacht worden en vocht verliezen.
- Bak in een droge koekenpan het ontbijtspek knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekke op keukenpapier.
- Bak vervolgens de panko en Italiaanse kruiden in 2 minuten al omscheppend goudbruin.
- Verkruimel het ontbijtspek en meng door de panko. Schep in een diep bord en breng op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout.
- Laat de burrata uitlekken en rol door de panko. Verdeel de rucola over de 4 borden en leg de burrata erop
- Lepel de tomatenjam erbij en bestrooi met blaadjes oregano.
Bron: Miljuschka