Ingrediënten:
- 100 g rijstvermicelli
- 400 g rauwkostgroenten: wortel, paprika, komkommer etc
- 1 el lichte sojasaus
- 12 rijstvellen
- Voor de saus
- 4 el lichte sojasaus
- 3 el rijst azijn
- 1 rode peper
- 25 g cashewnoten
- 2 el sesamolie
- 1 tl suiker
Voorbereiden: (15 minuten)
1. Bereid de rijstvermicelli volgens recept op de verpakking.
2. Spoel de rijstvermiccelli koud en laat goed uitlekken.
3. Snijd de groenten allemaal in dunne reepjes of kleine blokjes.
4. Meng de groenten met de rijstvemicelli en 1 el sojasaus.
5. Doe de ingrediënten voor de saus in de blender en maal tot een gladde saus
Bereiden: (15 minuten)
1. Week telkens 1 rijstvel in een kom heet water tot het zacht is.
2. Leg het vel plat op een werkblad.
3. Neem een flinke hand van het groente-rijstvermicelli en leg in het midden van het rijstvel in een langwerpige vorm.
4. Vouw 2 tegenover elkaar liggende randen over de vulling.
5. Rol het rijstvel nu zo strak als je lukt om de vulling heen.
6. Leg de spring roll op een bord dat met olie bestreken is.
7. Serveer de sring rolls met de saus en met wat sesamzaad.