Lamsspiesjes:
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 600 gr lamsbout
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl pul biber
- 1 el gedroogde tijm
- 11/2 el zout
- 1 tl zwarte peper
- 4 el olijfolie
- 6 cherry tomaten
- 1 ui
- 4 rode puntpaprika
- 4 gele paprika’s
- 4 groene pepers
- Stuk Libaneesbrood op het bord erbij

Bereiding:
- Snijd de lamsbout in stukjes van ongeveer 1 x 1 cm. Pers de knoflook. Doe de specerijen kruiden, zout, peper, knoflook en olijfolie in een kom en meng alles goed. Voeg de stukjes lamsbout toe en meng met de marinade. Laat ze zolang mogelijk marineren, bij voorkeur een nacht, dan trekken de smaken goed in het vlees.
- Rijg de stukjes lamsbout aan de satéprikkers. Verhit een grillpan of een barbecue tot flink heet en gril de lamsspiesjes in 5 a 6 minuten bruin, vlees mag rosé blijven, bak als biefstuk. Zet de spiesjes even weg onder aluminiumfolie
- Snijd de groente in stukken. Als de lamsspiesjes gegrild zijn, gril je de groenten nog even in de grillpan.
- Libanees brood.
Uiensalade met sumak
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 3 rode uien
- ½ paprika
- 1 el sumak
- ½ el zout
- 1 tl pil biber
- 1o takjes bladselderij
- 3 el olijfolie
Bereiding
- Snijd de ui in fijne halve ringen en de paprika in zeer fijne reepjes. Doe ze in een kom en voeg de sumak, het zout en de pul biber toe.
- Kneed de uien goed met je handen tot ze een beetje uit vorm raken en vocht loslaten. Hak de peterselie fijn en meng door de uien. Giet de olijfolie eroverheen.
Aardappelsalade
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 kg vastkokende aardappels
- 1 middelgrote rode ui
- 10 takjes bladpeterselie
- 2 lente-uitjes
- 2 tl zout
- 1 el pul biber
- 1 el komijn
- 2 el tomatenpuree
- Sap van 1 citroen
- 6 el olijfolie
Bereiding:
- Schil de aardappels, was ze en doe ze in een diepe pan en kook de aardappels niet al te gaar. Giet ze af en laat ze goed afkoelen.
- Maak ondertussen de rest van de salade. Snijd de rode ui in halve ringen, de peterselie en de lente-uitjes fijn. Doe de peterselie de lente-ui (houd 1 eetlepel van de bladpeterselie en groen van de lente-ui apart voor de garnering) in een diepe kom, voeg het zout de pul biber en de komijn toe. Wrijf alle fijn met je handen. Voeg de tomatenpuree, het citroensap en de olijfolie toe en meng alles goed.
- Snijd de koude aardappels in blokjes van 1.5 x 1.5 cm en doe deze in de kom bij de andere ingrediënten.
Serveren:
- Maak het bord naar eigen inzicht mooi op, met de lamsspiesjes, groente, uiensalade en aardappelssalade
Bron: Karsu Dönmez
