Voor 20 portie
Soesjes
- 100 ml water
- 100 ml melk
- 100 g boter
- 100 g bloem
- 4 eieren
Kaasvulling
- 200 g roomkaas
- 100 g blauwe kaas
- 1scheutje port
- 100 g geraspte kaas
- 0.5 bosje bieslook
- Garneren
- 6 takjes peterselie
- 100g witte druiven
Extra nodig
- bakpapier
- bakplaat
- spuitzak
- spuitmondje
Soesjes
- Verwarm de oven voor op 210 ºC.
- Breng voor het soezenbeslag het water, melk, boter en een snufje zout aan de kook en voeg de bloem toe.
- Gaar de bloem op laag vuur en haal de pan van het vuur. Roer er één voor één de eieren door.
- Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de soesjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Kaasvulling
- Meng de roomkaas met blauwe kaas, port, geraspte kaas en peper.
- Schep een derde in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en bewaar om te garneren.
- Snijd de bieslook fijn en meng met de resterende kaasvulling.
- Schep de kaasvulling in een spuitzak met glad spuitmondje.
- Prik de soesjes aan de onderkant in met een mesje en spuit de kaas-bieslookvulling erin.
Garneren
- Halveer de druiven.
- Garneer de soesjes met kaasvulling, druiven en peterselie.