Hoofdgerecht 4 personen
Ingrediënten:
- 2 eendenborstfilets( a ca. 300g)
- gemalen piment
- 3 stevige appels ( Wellant, Elstar of Braeburn)
- 3 el sherry — of appelazijn
- 3 el appelstroop
- 1 thl verse oregano, fijngehakt
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
- Bereiding:
- 1.Snijd de vetlaag van de filets met een scherp mes tot op het vlees om de centimeter kruislings in. Wrijf de vleeskant in met zout, peper en een beetje piment.
- 2.Verwarm een hapjespan en leg de filets op de vetkant in de pan. Bak de vetkant op matig vuur in ca. 8 minuten knapperig bruin. Keer de filets en bak de vleeskant in ca. 4 minuten mooi bruin.
- 3.Schil intussen de appels, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de appelhelften in dunne partjes.
- 4.Leg de filets op een plank, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
- 5.Giet het vet op 2 el na uit de pan. Schep de appelpartjes door het overgebleven bakvet. Voeg de azijn, appelstroop en oregano toe en breng alles aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat in 4 minuten beetgaar worden.
6.Snijd intussen de filets in dunne plakken en leg de plakjes dakpansgewijs op 4 warme borden.
Breng de appeltjes op smaak met peper en zout en roer de bosui erdoor. Schep de appeltjes ernaast.
Serveer met een bolletje knolselderijpuree.- ★: Bron12 maanden lekker eten AH