Voor 4 personen
Varkensnek ingrediënten :
- 400 g procureur (zonder vlies)
- 0,5 el mosterd
- 0,5 tl honing
- 1 mp gedroogde tijm
- 1 mp gedroogde rozemarijn
- 1 mp gedroogde peterselie
- zout
- peper
- 15 g boter
- 0,5 sjalot
- 0,5 teen knoflook
- 50 ml vleesbouillon

Bereiding:
- Verwarm de stoomoven voor op 100⁰C met 40% stoom.
- Controleer of de procureur goed is ontvliest, zo nodig dit doen.
- Bestrooi de procureur met zout en peper. Smelt de boter in een braadpan en braad de procureur aan.
- Maak een papje van de mosterd, honing en kruiden. Smeer het mosterd mengsel op de procureur. Leg deze vervolgens in een braadslede.
- Snipper de ui en knoflook grof en bak deze in de pan. Blus af met de bouillon en giet de bouillon bij het vlees in de braadslede.
- Gaar het vlees langzaam in de oven tot een kerntemperatuur van 65⁰C.
Gekonfijte zilveruien ingrediënten:
- 300 g zilveruitjes (diepvries)
- 70 g spek, gerookt
- 125 ml olijfolie
- 0,5 blad laurier
- 0,5 tak tijm
- 1 teen knoflook
Bereiding:
- Pel de knoflook. Bak de spek uit zonder boter in de pan te doen. Als de spekjes vet af gaan geven de zilveruitjes.
- Bak de ui met de spekblokjes mooi goudbruin. Doe olie in een pan en voeg de kruiden toe.
- Voeg de gebakken zilverui bij. Gaar ze samen met het vlees zo lang mogelijk op 100°C in de stoomoven.
Mousseline van kapucijners ingrediënten:
- 400 g kapucijners, diepvries
- 10 g roomboter
- zout
- peper
- Kook de kapucijners volgens de aanwijzingen op de verpakking en draai fijn in de blender met de roomboter.
- Breng op smaak met peper en zout. Doe de mousseline over in een spuitzak en seal hem dicht.
Kapucijners ingrediënten:
- 400 g kapucijners, diepvries
Bereiding:
- Kook de kapucijners volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met zout. Giet de kapucijners af en doe ze in een bak in de warmtekast.
Gekarameliseerde appel ingrediënten
- 1 appel, Jonagold
- 25 g boter
- 25 g rietsuiker
- 25 ml Calvados
Bereiding:
- Steek met een pommes parissiene boor bolletjes uit de appels.
- Bak de appelbolletjes kort in de boter.
- Voeg de rietsuiker toe en laat zonder te schudden kort karamelliseren.
- Karamelliseer de appel nu rondom en blus af met de Calvados.
- Kook in tot licht stroperig. Voeg stukjes boter toe zodat een mooie karamel ontstaat.
Aardappelchips ingrediënten:
- 200 g aardappel
- zout of patatkruiden
- Schil en was de aardappelen en snijd deze met de mandoline flinterdun. Spoel de plakjes in ijskoud water.
- Giet af en leg de plakjes naast elkaar op keukenpapier. Dep ze droog.
- Bak de aardappelschijfjes op 180°C,en hou ze steeds in beweging, goudbruin en gaar.
- Laat ze na het bakken even uitlekken en bestrooi ze met zout of patatkruiden. Laat ze gespreid goed afkoelen.
Saus van piccalilly ingrediënten:
- 60 g piccalilly
- 50 ml melk
Bereiding:
- Piccalilly met melk fijn draaien in de keukenmachine.
- Alles door een bolzeef wrijven.
Opmaak:
- Verwarm de mousseline in een bakje heet water.
- Snijd de procureur aan in gelijke porties en hou het warm.
- Leg het vlees midden op een bord
- Maak het bord op met de verschillende ingrediënten.
- Leg er een hand chips bovenop.
