Voor 4 personen
Ingrediënten: Rauw beslag
- 140 g bloem
- 100 g roomboter
- 80 g suiker
- 75 ml melk
- 3 g vanille extract
- zout

Bereiding:
- Verspreid de bloem over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8 minuten in een oven van 160ºC.
- Laat de bloem daarna afkoelen.
- Klop in een kom de zachte roomboter samen met de suiker tot het mengsel licht van kleur is.
- Voeg de afgekoelde bloem, de melk, vanille extract en een snufje zout toe. Mix alles goed door tot een lekker cakebeslag.
Ingrediënten: Warme appel
- 2 appels (elstar of jonagold)
- 5 g suiker
- 2 g speculaaskruiden
- roomboter om in te bakken
Bereiding:
- Schil de appels en snij het in brunoise.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appelstukjes samen met de suiker en speculaaskruiden tot ze zacht zijn en licht beginnen te karameliseren.
Ingrediënten: Appelsorbet
- 75 ml water
- 90 g poedersuiker
- 125 ml sap van granny smit
- 0.5 citroen
Bereiding:
- Doe de suiker en het water in een pan.
- Breng het aan de kook en laat 2 minuten doorkoken.Laat de siroop helemaal afkoelen.
- Voeg het appelsap en het sap van de citroen aan de siroop toe en roer goed door.
- Laat 2 à 3 uur afkoelen in de koelkast. Schenk het mengsel in een ijsmachine. Laat de machine ongeveer 25 minuten draaien totdat je de gewenste consistentie hebt.
- Serveer het ijs onmiddellijk of doe het over in een bakje om het in de vriezer te bewaren.
Custard gel:
Ingrediënten:
- 100 ml volle melk
- 20 ml slagroom
- 20 g suiker
- 2 g vanille extract
- 2 g custardpoeder (bijv. van Koopmans of Dr. Oetker)
- 1 g agar-agar
Bereiding:
- Meng de custardpoeder met een beetje koude melk tot een glad papje.
- Breng de rest van de melk samen met de slagroom, suiker en vanille aan de kook.
- Voeg de opgeloste custard toe aan de kokende melk en blijf roeren. Voeg vervolgens de agar-agar toe en laat minstens 1 minuut doorkoken.
- Giet het mengsel in een platte schaal of bak en laat ongeveer 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Draai het daarna in een blender tot een homogene gel. Doe de gel in een spuitflesje of in een spuitzak.
Opmaak
- 4 blaadjes munt
- Doe met een ijslepel cakebeslag op een bord. Verdeel de warme appelvulling erover.
- Spuit op verschillende plekken op het bord een dopje gel. Leg een kleine quenelle sorbet erbij.
- Maak het af met een blaadje verse munt en serveer het direct.
