Voorgerecht: 4 personen
Ingrediënten:
- 250 gr kippendijen
- Zout
- 1 eetlepel tamarinde
- 2 eetlepels olie
- ¼ krop Roma of ijsbergsla
- 1 rijpe mango
- Gebakken uitjes ( kant en klaar)
Voor de saus
- 1 rijpe mango (gepureerd)
- ½ banaan in blokjes
- Sambal oelek naar smaak
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding:
- Snij de kippendijen in stukjes
- Kook de kippenstukjes in kokend water met zout en de tamarinde
- Schep de kippenstukjes uit het water en laat ze goed uitlekken
- Snij de sla in reepjes
- Schil de mango, verwijder de pit en snij de mango in mooie plakken, middelste bewaren voor de saus.
- Klop een saus, van de saus ingredienten.
- Verhit olie in de pan en bak de kippenstukjes goudbruin en krokant
- Verdeel de sla over de borden
- Verdeel hierover de mango en daarna de kip.
- Schep de saus naast de salade en wat over de salade, maak af met gebakken uitjes