Ajam abon Manga:

Voorgerecht: 4 personen

Ingrediënten:

  • 250 gr kippendijen
  • Zout 
  • 1 eetlepel tamarinde
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ krop Roma of ijsbergsla
  • 1 rijpe mango
  • Gebakken uitjes ( kant en klaar)

Voor de saus

  • 1 rijpe mango (gepureerd)
  • ½ banaan in blokjes
  • Sambal oelek naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

  1. Snij de kippendijen in stukjes
  2. Kook de kippenstukjes in kokend water met zout en de tamarinde
  3. Schep de kippenstukjes uit het water en laat ze goed uitlekken
  4. Snij de sla in reepjes
  5. Schil de mango, verwijder de pit en snij de mango in mooie plakken, middelste bewaren voor de saus.
  6. Klop een saus, van de saus ingredienten.
  7. Verhit olie in de pan en bak de kippenstukjes goudbruin en krokant
  8. Verdeel de sla over de borden
  9. Verdeel hierover de mango en daarna de kip.
  10. Schep de saus naast de salade en wat over de salade, maak af met gebakken uitjes
Print Friendly, PDF & Email