Frikadel Pan  (Indische gehaktschotel)

Bijgerecht: 12 personen

Ingrediënten:

  • 750 gr half-om-half gehakt
  • 1 ui in kleine blokjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel peper
  • 1 ei
  • 2 theelepels zout
  • 2 grote aardappels (kruimig)
  • 2 eetlepels boter
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 3 eetlepels ketjap manis

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 175 graden C
  2. Doe het gehakt met de ui, de knoflook, de nootmuskaat, de kruidnagelpoeder, de peper, het ei en het zout in een kom
  3. Aardappels schillen in blokjes snijden en gaar koken in wat zout, dan fijn prakken met een vork
  4. Doe het gekruide gehakt in een ingevette vuurvaste schaal.
  5. Verdeel kleine klontjes boter over de gehele schaal.
  6. Plaats de schaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde over.
  7. Kijk dan in de oven of de korst van het gehakt goudbruin is.
  8. Los het halve blokje kippenbouillon op in 1/3 kopje water en giet dit voordat je de oven uitdoet over het gehakt met de ketjap.
Print Friendly, PDF & Email