Bijgerecht: 12 personen
Ingrediënten:
- 750 gr half-om-half gehakt
- 1 ui in kleine blokjes gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel nootmuskaat
- ½ theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel peper
- 1 ei
- 2 theelepels zout
- 2 grote aardappels (kruimig)
- 2 eetlepels boter
- ½ blokje kippenbouillon
- 3 eetlepels ketjap manis
Bereiding:
- Verwarm de oven op 175 graden C
- Doe het gehakt met de ui, de knoflook, de nootmuskaat, de kruidnagelpoeder, de peper, het ei en het zout in een kom
- Aardappels schillen in blokjes snijden en gaar koken in wat zout, dan fijn prakken met een vork
- Doe het gekruide gehakt in een ingevette vuurvaste schaal.
- Verdeel kleine klontjes boter over de gehele schaal.
- Plaats de schaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde over.
- Kijk dan in de oven of de korst van het gehakt goudbruin is.
- Los het halve blokje kippenbouillon op in 1/3 kopje water en giet dit voordat je de oven uitdoet over het gehakt met de ketjap.