Terrine van Gerookte vis

Ingrediënten

  • 200 gr gerookte zalm/mooie dunne plakken
  • 50 gr witbroodkruim
  • 400 gr gerookte forel
  • 100 gr magere kwark
  • 50 gr boter
  • 0,5 theelepel peper
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 borrelglaasje Noilly Prat
  • 1 eetlepel dille/gehakt
  • 1 eetlepel dragon/gehakt
  • 1 citroen
  • dille
  • plastic folie
  • klein cakeblik
  • soufflépotjes

Voorbereiding

  1. maak de vorm vochtig en bekleed hem met plastic folie. Laat het plastic overhangen om daarna te gebruiken voor de bovenkant
  2. bekleed de bodem en de zijkanten van de cakevorm (of: soufflépotjes) met de plakjes gerookte zalm, snijd de overtollige stukjes weg
  3. snijd de forel in stukjes
  4. doe de overgebleven zalm, het broodkruim, de gerookte forel, de kwark, de boter, de peper, de citroensap, het glaasje drank en de kruiden in de kom van de keukenmachine. Laat er een stevige, egale massa van draaien

    Bereiding

  5. spatel het mengsel in de vorm (of de potjes) en druk ‘t stevig aan en maak de bovenkant glad. (Je kunt de bovenkant ook nog met zalm bedekken)
  6. dek de vorm of de potjes met folie af en laat de terrine in de koelkast opstijven

    Serveren

  7. verwijder de folie van de bovenkant en keer de terrine om (op een schaal). Verwijder de plastic folie en garneer met hele dunne plakjes citroen en takjes dillen
  8. snijd er dunne plakjes van

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie