Ingrediënten Piccalilly:
- 75 gram wortel
- 1 ui
- 50 gr bloemkoolroosjes 50 gram pompoen
- 250 gr natuurazijn
- 50 gr suiker
- ½ lepel mosterd
- 1 lepel kurkuma
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel mosterdzaad
- 60 gr bloem
- 150 gr water
Bereiding:
- Wortel ui pompoen bloemkoolroosjes zeer fijnsnijden
- Azijn met suiker kruiden en laurierblad aan de kook brengen en 15 min. zachtjes koken
- Papje maken van water en bloem bij de overige ingrediënten doen en even doorkoken
- Af laten koelen
Ingrediënten Tarbot en couscous van broccoli en bloemkool
- Visbouillon tablet
- Tijm, laurier sen een scheutje azijn
- 1 broccoli
- ½ bloemkool
- 250 gram room
- Room
- zout
Bereiding Tarbot:
- Water met visbouillontablet, tijm, laurier en azijn aan de kook brengen
- Tarbot moet onder staan ongeveer 7 minuten pocheren (afhankelijk van de dikte)
- Fileer de gare tarbot en dek af met folie tot het opdienen
Bereiding Couscous:
- Maak broccoli schoon kook roosjes kort in gezouten water snel afspoelen met koud water
- Pureer de broccoli voeg room toe een gladde massa
- Bloemkool in blender tot couscous malen
- Stoof de couscous in weinig olijfolie met wat visbouillon en room tot de helft onderstaat kort koken
- Teveel aan vocht afgieten
Opmaak:
- Dresseerring schik hierin de couscous schik tarbot filets erop.
- Maak van broccoli crème 3 kleine quenellesroyaal piccalilly saus draperen