Tarbot gekookt met wintergroenten en couscous van bloemkool en piccalilly saus

Ingrediënten Piccalilly:

  • 75 gram wortel
  • 1 ui
  • 50 gr bloemkoolroosjes 50 gram pompoen
  • 250 gr natuurazijn
  • 50 gr suiker
  • ½ lepel mosterd
  • 1 lepel kurkuma
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 60 gr bloem
  • 150 gr water

Bereiding:

  1. Wortel ui pompoen bloemkoolroosjes zeer fijnsnijden
  2. Azijn met suiker kruiden en laurierblad aan de kook brengen en 15 min. zachtjes koken
  3. Papje maken van water en bloem bij de overige ingrediënten doen en even doorkoken
  4. Af laten koelen

 

Ingrediënten Tarbot en couscous van broccoli en bloemkool

  • Visbouillon tablet
  • Tijm, laurier sen een scheutje azijn
  • 1 broccoli
  • ½ bloemkool
  • 250 gram room
  • Room
  • zout

 

Bereiding Tarbot:

  1. Water met visbouillontablet, tijm, laurier en azijn aan de kook brengen
  2. Tarbot moet onder staan ongeveer 7 minuten pocheren (afhankelijk van de dikte)
  3. Fileer de gare tarbot en dek af met folie tot het opdienen

 

Bereiding Couscous:

  1. Maak broccoli schoon kook roosjes kort in gezouten water snel afspoelen met koud water
  2. Pureer de broccoli voeg room toe een gladde massa
  3. Bloemkool in blender tot couscous malen
  4. Stoof de couscous in weinig olijfolie met wat visbouillon en room tot de helft onderstaat kort koken
  5. Teveel aan vocht afgieten

Opmaak:

  1. Dresseerring schik hierin de couscous schik tarbot filets erop.                                                                                 
  2. Maak van broccoli crème 3 kleine quenellesroyaal piccalilly saus draperen

 

Print Friendly, PDF & Email