Zoet – frisse paprika – oreganosoep

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 rode uien gesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zoete paprikapoeder
  • 4 kardemonpeulen, de pitten gevijzeld
  • Rasp en sap van 2 sinaasappels, kleine
  • 3 punt paprika’s
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • 3 volle eetlepels witte bonen, uit blik
  • Oregano naar smaak
  • Haver creme fraiche
  • 1 wortel

Voorbereiden:

  1. Pel en snipper de uien en fruit in de olie met de kruiden en de rasp van de sinaasappels.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s snijdt de paprika’s in blokjes en voeg bij de uien. Laat onder af en toe roeren met het deksel op de pan zeker 4 minuten smoren.

Bereiden:

  1. Haal 1 liter heet water uit de kraan en los de bouillonblokjes op, het sap van de sinaasappels en de witte bonen voeg het bij het groente mengsel en laat het deksel op de pan 10 – 15 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Pureer met een staafmixer de soep van het vuur af en garneer met de oregano, de reepjes wortel en de haver creme fraiche.

Bron: Jacinta Bokma

Print Friendly, PDF & Email