Venkel soep.

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

  • 2  grote venkelknollen
  • 1  grote bos lenteuien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 1/2 liter kippebouillon
  • 4  aardappelen
  • 1 dl koksroom
  •   vers gehakte peterselie
  •   komijnzaad

Bereidingswijze

  1. Venkel, knoflook, komijnzaad en lente-ui schoonmaken en fijnsnijden het venkelgroen bewaren voor de garnering. Aardappels schillen en in stukken snijden.
  2. Verhit de olie in de pan, fruit hierin de lente-ui en de knoflook en daarna de venkelstukjes.
  3. Voeg de bouillon erbij en daarna de aardappelblokjes.
  4. Laat het nu ± 15 minuten pruttelen zodat alles gaar wordt
  5. Nu alles in de magimix of met de staafmixer fijn maken.
  6. Haal de soep nu door een bolzeef voor een glad resultaat.
  7. Maak nu af met wat room, peterselie en peper en zout.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie