- 1 Hokkaido pompoen
- 1 ui rood
- 2 tenen knoflook
- 1 el olie
- Groente bouillon
- ½ theel karwij
- ½ theel majoraan
- Zout, peper
- Bieslook
- Pompoenpitten geroosterd
- Pompoenpitolie
- Snij de pompoen en ui in stukjes en snij de knoflook fijn.
- Fruit bovengenoemde in pan met wat olie en laat even bakken.
- Giet er dan de bouillon overheen, zoveel dat de pompoen net onder staat.
- Doe er de karwij en de majoraan bij en breng de soep aan de kook.
- Laat het een half uurtje zachtjes koken
- Pureer de soep dan met de staafmixer en zeef hem even zodat de karwij zaadjes achter blijven.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met fijn gesneden bieslook , wat pompoenpitolie die je erover sprenkelt en wat pompoenpitten.