Soep van Brussels lof

(4 pers)

Ingrediënten:

  • 500 g Brussels lof
  • 75 g hamspek (of half spek en half ham)
  • 30 g boter
  • 2 uien (heel fijn gehakt)
  • 30 g bloem
  • 1 liter krachtige vleesbouillon
  • zout, nootmuskaat
  • 1 eierdooier
  • 2 el room
  • wat gehakte peterselie (desgewenst)

Voorbereiding:

  1. maak het lof schoon en verwijder de bittere kern en afspoelen in koud water
  2. snij het lof in fijne reepjes
  3. snij hamspek in kleine blokjes

Bereiding:

  1. bak het spek uit, tot zich wat spekvet heeft gevormd (doe dit niet met de ham)
  2. in de pan de boter toevoegen en het lof en de ui en lichtjes fruiten (geen verkleuring!)
  3. strooi de bloem erover en roer alles dooreen
  4. als de bloem het vet heeft opgenomen, al roerend geleidelijk de bouillon erbij gieten
  5. laat de soep nu 7 min zacht koken
  6. zout, nootmuskaat en de blokjes ham toevoegen (die alleen mogen opwarmen)
  7. roer de dooier met room in de soepterrine door elkaar en giet hier de kokend hete soep over. Bestrooi met wat peterselie.

lof

Print Friendly, PDF & Email