Lange Jaap vissoep

Voor 4 personen: 

Vissoep Ingrediënten:

  • 1 l visbouillon
  • 100 g zalm
  • 100 g kabeljauw
  • 100 g scholfilet
  • 40 g Hollandse garnalen
  • 1 g sinaasappelschil
  • 100 g ui
  • 50 g prei
  • 50 g venkelknol
  • 2 tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml droge witte wijn
  • olijfolie
  • 2 saffraandraadjes
  • 100 g bosui

 

 Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui. Snij en was de prei en venkel. Pel en hak de knoflook zo fijn mogelijk. Snij de tomaat concarsse.
  2. Fruit de ui, prei en venkel in de olijfolie in een soeppan. Voeg de tomaat, saffraan en sinaasappelschil toe.
  3. Giet de bouillon en witte wijn erbij en breng het tegen de kook aan en laat het ca. 30 minuten trekken.
  4. Zeef de soep.
  5. Snij de vis in gelijke, niet te kleine delen.
  6. Pocheer de vis in de bouillon.
  7. Snij de bosui tot fijne ringen.
  8. Verdeel de vis en de garnalen over de borden en leg er wat bosui op. Schenk de bouillon naast de vis. 
Print Friendly, PDF & Email