Voor 4 personen:
Vissoep Ingrediënten:
- 1 l visbouillon
- 100 g zalm
- 100 g kabeljauw
- 100 g scholfilet
- 40 g Hollandse garnalen
- 1 g sinaasappelschil
- 100 g ui
- 50 g prei
- 50 g venkelknol
- 2 tomaat
- 1 teen knoflook
- 50 ml droge witte wijn
- olijfolie
- 2 saffraandraadjes
- 100 g bosui

Bereiding:
- Pel en snipper de ui. Snij en was de prei en venkel. Pel en hak de knoflook zo fijn mogelijk. Snij de tomaat concarsse.
- Fruit de ui, prei en venkel in de olijfolie in een soeppan. Voeg de tomaat, saffraan en sinaasappelschil toe.
- Giet de bouillon en witte wijn erbij en breng het tegen de kook aan en laat het ca. 30 minuten trekken.
- Zeef de soep.
- Snij de vis in gelijke, niet te kleine delen.
- Pocheer de vis in de bouillon.
- Snij de bosui tot fijne ringen.
- Verdeel de vis en de garnalen over de borden en leg er wat bosui op. Schenk de bouillon naast de vis.
