4 Personen
Ingrediënten:
loempia
- 250 gram gedroogde vijgen
- 8 plakken filo deeg
- 1 scheutje melk
- 200 gr pecannoten
- 20 gram boter
pecannotenijs
- 125 gram suiker
- 2 dl melk
- 1,5 dl slagroom
- 1 ei
- 75 gram pecannoten
- 2 el notenlikeur
Bereiding:
Verwarm de oven tot 175°C
loempia
- Doe de gedroogde vijgen in een cutter en smelt de boter.
- Smeer nu een velletje filodeeg in met wat boter en leg hier het volgende velletje op.
- Smeer dan de vijgen pasta op twee derde van het filodeeg.
- Breek/snijd de pecannoten en strooi deze over het besmeerde gedeelte.
- Rol de loempia op en leg deze op een ingevette ovenschaal.
- Bak de loempia gedurende ca. 10 minuten goudgeel in een oven.
pecannotenijs.
- Maal de noten fijn met de suiker.
- Voeg het ei toe en klop de massa tot deze stevig wordt.
- De room, de melk en de likeur toevoegen.
- Alles goed mengen en goed koud laten worden.
- Daarna in de ijsmachine gieten en tot ijs draaien.
serveren
- Wanneer de loempia uit de oven komt, snijd je hem schuin doormidden en serveer je er een bol ijs bij.