6 personen
(als je geen paneermeel gebruikt is deze taart glutenvrij)
Ingrediënten:
- 2 sinaasappels
- 125 gram (riet)suiker
- 3 eieren
- 1 bakje mascarpone
- 125 gram gemalen amandelen (niet te fijn gemalen)
- 1 theelepel kardemom
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel oranje bloesemwater
- Paneermeel of maïzena om de vorm om te schudden, bakpapier,
- Boter of olie om in te vetten
- Serveren met partjes uitgesneden sinaasappel,
- Mascarpone geklopt met opgevangen sinaasappelsap poedersuiker, citroenmelisse
Bereididngswijze:
- Boen 1 sinaasappel schoon en kook die in water 80 minuten
- Prepareer je bakvorm (ongeveer 18 cm), beleg de bodem met bakpapier, randen invetten en omschudden met paneermeel of maïzena
- Neem de sinaasappel uit de pan, snijd hem open en verwijder eventuele pitten
- Pureer de sinaasappel met schil in de blender of met de staafmixer en laat de puree afkoelen
Na 60 minuten kooktijd:
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Klop de eieren met suiker tot een dik wit lint
- Voeg de gemalen amandelen, de kardemom, het bakpoeder en de lepel maïzena toe en schep deze ingrediënten met het beslag door elkaar(niet roeren of kloppen)
- Schep de eetlepel oranjebloesemwater en de afgekoelde sinaasappelpuree door het beslag
- Vul de vorm
- Bak de taart op 190 graden gedurende 60 minuten
- Neem de taart uit de oven, laat deze afkoelen
- Snijd de partjes van de 2e sinaasappel uit en vang het sap op
- Klop de mascarpone met dit sinaasappelsap en poedersuiker
- Leg een punt taart op een bordje en garneer bijv. met partjes uitgesneden sinaasappel, citroenmelisseblad en een dot losgeklopte mascarpone, bestrooi met poedersuiker.
- Serveer met kleine kopje sterke (kardemom) koffie en of glazen muntthee