Sefardische Sinaasappeltaart uit het Midden Oosten

6 personen

(als je geen paneermeel gebruikt is deze taart glutenvrij)

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 125 gram (riet)suiker
  • 3 eieren
  • 1 bakje mascarpone
  • 125 gram gemalen amandelen (niet te fijn gemalen)
  • 1 theelepel kardemom
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel oranje bloesemwater
  • Paneermeel of maïzena om de vorm om te schudden, bakpapier,
  • Boter of olie om in te vetten
  • Serveren met partjes uitgesneden sinaasappel,
  • Mascarpone geklopt met  opgevangen sinaasappelsap poedersuiker, citroenmelisse

Bereididngswijze:

  1. Boen 1 sinaasappel schoon en kook die in water 80 minuten
  2. Prepareer je bakvorm (ongeveer 18 cm), beleg de bodem met bakpapier, randen invetten en omschudden met paneermeel of maïzena
  3. Neem de sinaasappel uit de pan, snijd hem open  en verwijder eventuele pitten
  4. Pureer de sinaasappel met schil  in de blender of met de staafmixer en laat de puree afkoelen

Na 60 minuten kooktijd:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Klop de eieren met suiker tot een dik wit lint
  3. Voeg de gemalen amandelen, de kardemom, het bakpoeder en de lepel maïzena toe en schep  deze ingrediënten met het beslag door elkaar(niet roeren of kloppen)
  4. Schep de eetlepel oranjebloesemwater en de afgekoelde sinaasappelpuree  door het beslag
  5. Vul de vorm
  6. Bak de taart  op 190 graden gedurende  60 minuten
  7. Neem de taart uit de oven, laat deze afkoelen
  8. Snijd de partjes van de 2e sinaasappel uit en vang het sap op
  9. Klop de mascarpone met dit sinaasappelsap en poedersuiker
  10. Leg een punt taart op een bordje en garneer bijv. met partjes uitgesneden sinaasappel, citroenmelisseblad en een dot losgeklopte mascarpone, bestrooi met poedersuiker.
  11. Serveer met kleine kopje  sterke (kardemom) koffie en of glazen muntthee
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie