Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 personen
- 1 rode peper, in de lengte gehalveerd,
- 1 vanillestokje
- 1 citroen
- 2 kaneelstokjes
- 4 dl, rode wijn
- 1 eetl, balsamico-azijn
- 125 gr, suiker
- 3 stevige peren
- 150 gram Roquefort
Voorbereiding
- Verwijder de zaadjes van het pepertje en snij het in de lengte in hele dunne repen.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en snij de helften in vier stukken.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er in lange slierten af.
- Meng de peper,vanille,kaneel en citroen in een pan(geen aluminium) en voeg de wijn,balsamico-azijn en suiker toe
- Breng het geheel al roerend aan de kook, zodat de suiker oplost.
- Schil intussen de peren, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
- Leg de stukken peer in de siroop en laat ze op een laag vuur minimaal 45 minuten zachtjes sudderen.
- Neem de peren uit de siroop en kook de siroop op een hoog vuur tot de helft in ( de siroop moet stroopdikte krijgen)
- Verwijder de kaneelstokjes
- Leg de peren terug in de siroop en laat ze hierin ongeveer 1 uur afkoelen.
Bereiding
- Leg op een diep bord elk 3 partjes peer en schep er wat van de siroop over.
- Snij de roquefort in 4 stukjes en zet deze naast de peer.