8 personen
- 200 gram digestives biscuitjes
- 120 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
- 200 gram verse roomkaas (MonChou)
- 20 ml crème fraîche (mag warme of koude bereiding zijn)
- 75 gram Poedersuiker
- 1 tl vanille aroma
- 100 ml slagroom, stijf geklopt
- 200 gram gesuikerde gedroogde cranberry’s
- 4 el cognac
- muffin vorm ( 2 x 6 gaten)
- Bekleed de muffin vorm met plastic folie.
- Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine ( gaat ook prima met de hand, dan hou je er wat grove stukjes in). Werk hier gelijkmatig de gesmolten boter door.
- Doe dit mengsel in de muffin vorm en druk dit met een lepel aan op de bodem en tegen de zijkant van de muffin holtes.
- Zet de vorm in de vriezer terwijl je de vulling maakt.
- Klop met de mixer de roomkaas, de crème fraîche de suiker en de vanille tot een glad mengsel. Spatel hier de opgeklopte room luchtig doorheen.
- Haal de muffin vormen uit de vriezer en verdeel de vulling over de muffin holtes en zet de vormen weer dertig minuten in de vriezer.
- Verwarm in een steelpan de cranberry’s met de cognac 2 – 3 min. zodat ze wat opzwellen. (dit heb ik anders gedaan: een zakje gedroogde cranberry’s van AH heb ik ‘s ochtends in de cognac gezet 4 el. en dit laten inweken tot vlak voor het opdienen, regelmatig even omroeren, heb ze toen opgewarmd en ze lauwwarm geserveerd).
- Haal de muffin vormen tijdig uit de vriezer. Schep vlak voor het serveren de lauwwarme cranberry’s erop en serveer.