Dit recept is voor 4 personen
De sinaasappel geeft de romige en zoete rijst een fris accent, dit toetje herbergt een heerlijk winterse combinatie.
- 1 vanillestokje
- 250 ml melk
- 4 eetlepels suiker
- 50 gram dessertrijst
- 3 handsinaasappels
- 75 ml slagroom
- 1 amandeltong (koekje)
Voorbereiden (20 minuten)
- Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schraap met de punt van een scherp mesje het merg eruit. Breng de melk met de rijst, het vanillemerg en 3 eetlepels suiker aan de kook en kook de rijst in ca 12 minuten zachtjes gaar. Laat de rijst afkoelen.
- Boen 1 sinaasappelgoed schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Schil met een scherp mesje de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap dat hierbij uit de vrucht loopt op. Meng het sap met 1 eetlepel suiker en de geraspte schil en schep hier de partjes door. Laat dit 1 uur marineren.
Bereiden (10 minuten)
- Klop de slagroom stijf en spatel de room door de rijst. Leg de sinaasappel paartjes in vier hoge coupes en schenk er een eetlepel sap over. Schep de roomrijst erop. Garneer het met koek kruim.