Ananas | 1 stuk |
100 gram | bloem |
Eieren | 2 stuks |
Melk | 1,25 deciliter |
Vanillesuiker | 1 eetlepel |
Boerenkwark | ½ liter |
Kokosmelk | ½ liter |
Slagroom | 8 deciliter |
Suiker | 700 gram |
Zachte boter | 200 gram |
Bloem | 250 gram |
Eiwit | 300 gram |
Poedersuiker | 350 gram |
Mint | 1 bosje |
- Kook de room, kokosmelk en de suiker in een brede pan zodat deze niet zo snel overkookt. Eenmaal gekookt van het vuur halen, laten afkoelen en de kwark toevoegen.
- Laat het verder afkoelen en draai het met de ijsmachine op.
- Voor de tuilles, maak de boter goed zacht en vermeng dit in een bekken met de rest van ingrediënten. Zet dit even terug in de koelkast om dit te laten opstijven.
- Verwijder de schil van de ananas, snijd de ananas van in plakken van 1 cm. Verwijder de kern de kern met een stekkertje. Maak het beslag van de gezeefde bloem, melk, eieren en de vanillesuiker.
- Om het gerecht af te maken, de tuilles afbakken op 165 graden warme lucht. Als ze goudbruin zijn uit de oven halen en een leeg eierrekje drukken zodat er kommetjes ontstaan.
- De ananas door het frituur beslag halen en op 180 graden frituren.
- De ananas in het midden van het bord doen met daarop de tuille, daarin een bol kokosijs en garneren met mint.