Ingrediënten:
- 5 el amandelcrunch *
- Citroensorbet* (in het recept wordt uitgegaan van kant-en-klaar sorbetijs, wij maken het zelf.
- Munt
- Citroenmelisse
- Verveine
Citroen/limoenijs
- 200 gram fijne tafelsuiker
- 2 dl water
- 2 grote citroenen, de geraspte schil en het sap
- 2 limoenen, de geraspte schil en het sap
- 3 dl slagroom
Bereiden:
- Los de suiker op in het water, doe er de citrusrasp door en laat 20 minuten op een laag vuur sudderen totdat je een lichte siroop hebt.
- Laat de stroop goed afkoelen( zet in de koeling) en roer er dan de sappen door.
- Passer het mengsel door een zeef
- (Goed afkoelen is belangrijk, anders gaat de slagroom schiften als je het erbij doet)
- Klop de slagroom lobbig, klop er geleidelijk het mengsel door. Daarna kan het in ijsmachine.
Amandelcrunch:
- 300 gram eiwit
- 300 gram suiker
- 225 gram amandelpoeder
- 270 gram poedersuiker
- 40 gram amandel melk
- 25 gram amandelschaafsel
Bereiden:
- Klop het eiwit op en voeg geleidelijk de suiker toe. Klop op lage snelheid en pas aan het eind op hoge snelheid
- Meng het amandelpoeder met de poedersuiker, meng dit luchtig door de opgeklopte eiwitten samen met de amandelmelk
- Strijk dit uit op een bakmatje of bakpapier. Bakmatje zal beter gaan, bakpapier blijft nogal kleven
- Bestrooi met amandelschaafsel. Bak ongeveer 9 minuten af op 170 graden C.
- Haal even uit de oven als het nog wat taai is.
- Breek daarna in stukjes en droog in een oven op 70 graden.
- Dien het ijs op in een glas. Onderin wat van de amandelcrunch, daar boven op het citroen/limoen sorbetijs.
- Werk af met munt, citroenmeliss munt en verveine