Chocolade truffeltaartje met advocaatsaus

Recept  4 personen

  • 100 gram bittere chocolade
  • 40 gram suiker
  • 225 gram  slagroom
  • 1 dl advocaat
  • ½  dl koksroom
  • 1 lepel crème fraiche 
  • Blaadje munt en koffieboon
  • Chocolade cake 

Voor de advocaat:

  • 4 eidooiers
  • 80 gram suiker
  • 1 dl citroenbrandewijn
  • Zout

Bereiding:

  1. Smelt chocolade in1dl slagroom. Laat afkoelen.
  2. Sla 125 gram slagroom stijf met suiker.
  3. Lepel de gesmolten chocolade door de slagroom.
  4. Schep de mousse in een spuitzak.
  5. Bekleed pvc vormpje met vershoudfolie. 
  6.  leg er een uitgestoken plakje cake in.
  7. Doe er 1 lepel advocaat op en spuit de mouse in de vormpjes en strijk het glad.
  8. Zet de vormpjes in de koeling voor minimaal 1 uur.

Advocaatsaus:

  1. Doe de eidooiers,suiker, zout en brandewijn in een grote kom roer alles met een garde goed door elkaar.
  2. Breng een laag water in een pan aan de kook en laat dit aan de kook blijven. (au bain-marie)
  3. klop het mengsel met een garde goed door elkaar.
  4. Het water en de kom mogen elkaar niet raken. 
  5. Blijf 15 min doorkloppen.
  6. Als de advocaat dik wordt de kom in een bak water zetten en afkoelen anders begint het te schiften

Opmaken:

  1. Meng advocaat met de koksroom en  creme fraiche.
  2. Haal de taartjes uit de vorm en zet ze op borden.
  3. Lepel de saus om de taartjes.
  4. Garneren met blaadje munt.
Print Friendly, PDF & Email