Recept 4 personen
- 100 gram bittere chocolade
- 40 gram suiker
- 225 gram slagroom
- 1 dl advocaat
- ½ dl koksroom
- 1 lepel crème fraiche
- Blaadje munt en koffieboon
- Chocolade cake
Voor de advocaat:
- 4 eidooiers
- 80 gram suiker
- 1 dl citroenbrandewijn
- Zout
Bereiding:
- Smelt chocolade in1dl slagroom. Laat afkoelen.
- Sla 125 gram slagroom stijf met suiker.
- Lepel de gesmolten chocolade door de slagroom.
- Schep de mousse in een spuitzak.
- Bekleed pvc vormpje met vershoudfolie.
- leg er een uitgestoken plakje cake in.
- Doe er 1 lepel advocaat op en spuit de mouse in de vormpjes en strijk het glad.
- Zet de vormpjes in de koeling voor minimaal 1 uur.
Advocaatsaus:
- Doe de eidooiers,suiker, zout en brandewijn in een grote kom roer alles met een garde goed door elkaar.
- Breng een laag water in een pan aan de kook en laat dit aan de kook blijven. (au bain-marie)
- klop het mengsel met een garde goed door elkaar.
- Het water en de kom mogen elkaar niet raken.
- Blijf 15 min doorkloppen.
- Als de advocaat dik wordt de kom in een bak water zetten en afkoelen anders begint het te schiften
Opmaken:
- Meng advocaat met de koksroom en creme fraiche.
- Haal de taartjes uit de vorm en zet ze op borden.
- Lepel de saus om de taartjes.
- Garneren met blaadje munt.