Ingrediënten:
- 100 gr roquefort
- 20 gr room
- 20 gram roomboter
- Satéstokje
- peper
- 1 Doyenne du Comice
- ½ dl witte wijn
- 1 lepel gemberstroop
- 1 blaadje gelatine, is de koel tijd kort 2 blaadjes
- 50 gr crème fraîche
- 1 dl Kappa Banyuls
- Walnoot
Bereiding:
- Klop de roomboter luchtig voeg roquetfort en room toe
- Doe het mengsel in silicone vormpje Zet in de vriezer
- Snijd de peer fijn brunoise
- Kook de witte wijn met gembersiroop voeg peer toe, verwarm tot de peer zacht is Voeg de gelatine toe
- Breng wijn / kappa aan de kook haal de bevroren bonbons er stuk voor stuk in een keer doorheen Met een satéstokje leg op bakpapier klop de crème fraîche stijf
- Opmaak: Met een ronde steker een spiegeltje van de brunoise peer Zet hierop de bonbon garneer met een toef crème fraîche en een stukje roquefort walnoot