Bourbon van roquefort in een gelei van kappa met perencompote

Ingrediënten:

  • 100 gr roquefort
  • 20 gr room
  • 20 gram roomboter
  • Satéstokje
  • peper
  • 1 Doyenne du Comice
  • ½ dl witte wijn
  • 1 lepel gemberstroop
  • 1 blaadje gelatine, is de koel tijd kort 2 blaadjes
  • 50 gr crème fraîche
  • 1 dl Kappa Banyuls
  • Walnoot

Bereiding:

  1. Klop de roomboter luchtig voeg roquetfort en room toe
  2. Doe het mengsel in silicone vormpje Zet in de vriezer
  3. Snijd de peer fijn brunoise
  4. Kook de witte wijn met gembersiroop voeg peer toe, verwarm tot de peer zacht is Voeg de gelatine toe
  5. Breng wijn / kappa aan de kook haal de bevroren bonbons er stuk voor stuk in een keer doorheen Met een satéstokje leg op bakpapier klop de crème fraîche stijf
  6. Opmaak: Met een ronde steker een spiegeltje van de brunoise peer Zet hierop de bonbon garneer met een toef crème fraîche en een stukje roquefort walnoot
Print Friendly, PDF & Email