Voor 32 personen
Ingrediënten: Blanc manger
- ½ liter melk
- ½ liter room
- 200 gram marsepein
- 1 x sinaasappelrasp
- 0,5 stokje vanille
- 7 blaadjes gelatine
- Snuf zout
Bereidingswijze:
- Los de marsepein in de melk op en laat de sinaasappelschil en de vanille trekken
- Vis vervolgens de peul uit de massa en staaf deze glad
- Los vervolgens de in koud water geweekte gelatine in de massa op en zet koud
- Sla de room lobbig
- Meng de melk massa en de room zodra de melk koel is en begint te hangen stort het mengsel in een geëmailleerde slede
Ingrediënten: crème suisse
- 40 gram bloem
- 150 gram eidooier
- 150 gram suiker
- 500 ml melk
- 1 vanillestokje
- 200 ml slagroom
Bereidingswijze:
- Alle ingrediënten van bloem tot vanillestokje met elkaar mengen
- Als alles goed gemengd is de slagroom erdoor roeren
- Alles goed terug koelen
- Dan in een kleine kidde doen met 1 patroon, daarna schudden, niet te hard.
Ingrediënten: Florentine
- 45 gram amandelschaafsel
- 30 gram glucose
- 30 gram boter
- 30 gram witte basterd
Bereidingswijze:
- Smelt de glucose, suiker en boter in een pan
- Dan mengen met de amandelschaafsel en warm uitrollen tussen de silicone matjes
- In de over op 160 graden zo 25 min.
Ingrediënten: Fruit merinque
- 100 gram eiwit
- 150 gram witte basterd
- 150 gram poedersuiker
- 70 gram fruitcoulis, naar eigen keus
Bereidingswijze:
- Klop alle ingrediënten op tot een stevig schuim
- Spuit in mooie gelijke dopjes op een plateaus en laat ongeveer 1 uur buiten de oven drogen.
- Daarna op 100 graden ongeveer 50 min in de oven
Bord opmaken zie foto