Bier Pannenkoeken

Ingrediënten: voor 8 personen

  • Zonnebloemolie
  • 300 gram Bloem
  • 50 cl Melk
  • 25 cl je favoriete bier
  • 3 stuks eieren
  • 1 eetlepel walnoten
  • Kajmak
  • Pekmez
  • zout 

Bereiding:

  1. Doe allereerst je bloem in een grote beslagkom. Voeg hieraan de suiker toe en maak een kuiltje.
  2. Voeg nu langzaam de melk toe en roer het geheel ondertussen door. Ga niet te snel, zo voorkom je klontjes.
  3. Zodra de melk opgenomen is door het beslag is het tijd om het bier toe te voegen.
  4. Als laatste doen we de eieren en boter in de kom.
  5. Dit beslag moet wel echt even rusten, dus laat het 1 uur staan. Voor het bereiden van de pannenkoeken schep je het beslag nog even goed door.
  6. Smelt een beetje boter in de pan en bak de pannenkoeken in 2 á 3 minuten per kantgoudbruin.
  7. Meng een eetlepel ( Pekmez) jam met een eetlepel room (Kajmak) en smeer dit op de pannenkoek. Bestrooi de pannenkoekentopping met gehakte walnoten.

 

Print Friendly, PDF & Email