Ingrediënten: voor 8 personen
- Zonnebloemolie
- 300 gram Bloem
- 50 cl Melk
- 25 cl je favoriete bier
- 3 stuks eieren
- 1 eetlepel walnoten
- Kajmak
- Pekmez
- zout
Bereiding:
- Doe allereerst je bloem in een grote beslagkom. Voeg hieraan de suiker toe en maak een kuiltje.
- Voeg nu langzaam de melk toe en roer het geheel ondertussen door. Ga niet te snel, zo voorkom je klontjes.
- Zodra de melk opgenomen is door het beslag is het tijd om het bier toe te voegen.
- Als laatste doen we de eieren en boter in de kom.
- Dit beslag moet wel echt even rusten, dus laat het 1 uur staan. Voor het bereiden van de pannenkoeken schep je het beslag nog even goed door.
- Smelt een beetje boter in de pan en bak de pannenkoeken in 2 á 3 minuten per kantgoudbruin.
- Meng een eetlepel ( Pekmez) jam met een eetlepel room (Kajmak) en smeer dit op de pannenkoek. Bestrooi de pannenkoekentopping met gehakte walnoten.