12 Personen
Ingrediënten:
- 450 gram zachte roomboter
- 450 gram suiker
- 450 gram bloem
- 9 eieren
- 3 theelepel citroenrasp
- 9 geschilde goudrenetten
- 225 gram gewelde rozijnen
(voor de vanillesaus)
- 3 dl. Custard
- 3 dl. Slagroom
- 2 vanille stokjes, merg
Bereiding:
- Klop de suiker en de boter met citroenrasp de mixer wit.
- Voeg één voor één een ei toe en bij het 2e ei een handje bloem om het schiften tegen te gaan
- Daarna de gezeefde bloem er door spatelen
- Schaal licht invetten met boter of bakspray en bestuiven met weinig bloem.
- Schil de appels met het handige appelschil machientje (of doe het op je eigen manier.
- Spatel de appel en de gewelde rozijnen door het beslag.
- De cake massa in de schaal.25 minuten indirect op de BBQ van 200˚C
- Maak de custard zoals aangegeven op de verpakking.
- Meng de custard met de half geslagen slagroom.
- Snijd het vanille stokje over de lengte door het midden. Schraap met de botte kant van een mesje het merg uit het vanille stokje. Voeg toe aan de saus.
- Doe de saus in een spuitflesje en garneer de appelcake met de saus.