Ingrediënten sukadelapjes:
- 4 lapjes sukade
- 175 gram winterpeen
- 1 aardappel
- 1 lepel roomboter
Bereiding:
- Vlees is gegaard in de sousvide
- Vlees uitpluizen en zout en peper in weinig boter bakken
- Schil aardappel en de winterpeen en snijd in stukken
- Kook met water peper en zout gaar
- Maak er gladde puree van en maak op smaak met zout peper en boter
Gefrituurde Ui:
- De ui schoonmaken en in plakken snijden van 1 mm door bloem halen en frituren op 160 graden en op keukenpapier uit laten lekken
Ingrediënten Rozemarijnjus:
- 1 dl kalfsjus
- 3 dl rode wijn
- 20 gram boter
- Takjes verse rozemarijn
Bereiding:
- Zet de rode wijn op laat inkoken tot een stroperige massa en voeg kalfsjus toe
- Hak rozemarijnblaadjes zeer fijn voeg toe aan de stroop
- Vlak voor opdienen koude boter toevoegen niet meer koken!!
Extra:
- 200 gram Cantharellen snel roerbakken
Ingrediënten: Nicola aardappelen
- 4 aardappelen
- Ganzenvet
Bereiding:
- Snijd van de Nicola aardappel (hoeven niet geschild) in plakken van 1 cm. Steek ze uit met een rond gladde steker van 3 cm
- Kook deze in kokend water (niet te gaar) laat ze afkoelen op een doek (niet afspoelen)
- Vlak voor het opdienen bakken in ganzenvet
Opmaak:
- Vlees op bord neerleggen
- Saus napperen rond en op het vlees, daarop gefrituurde ui
- Aardappel plakjes en wortelsaus cantharellen garneren met gesneden krulpeterselie