Rose gebraden sukade, crème van wortel gefrituurde ui en rozemarijnjus

Ingrediënten sukadelapjes:

  • 4 lapjes sukade
  • 175 gram winterpeen
  • 1 aardappel
  • 1 lepel roomboter

Bereiding:

  1. Vlees is gegaard in de sousvide
  2. Vlees uitpluizen en zout en peper in weinig boter bakken
  3. Schil aardappel en de winterpeen en snijd in stukken
  4. Kook met water peper en zout gaar
  5. Maak er gladde puree van en maak op smaak met zout peper en boter

Gefrituurde Ui:

  • De ui schoonmaken en in plakken snijden van 1 mm door bloem halen en frituren op 160 graden en op keukenpapier uit laten lekken

Ingrediënten Rozemarijnjus:

  • 1 dl kalfsjus
  • 3 dl rode wijn
  • 20 gram boter
  • Takjes verse rozemarijn

Bereiding:

  1. Zet de rode wijn op laat inkoken tot een stroperige massa en voeg kalfsjus toe
  2. Hak rozemarijnblaadjes zeer fijn voeg toe aan de stroop
  3. Vlak voor opdienen koude boter toevoegen niet meer koken!!

Extra:

  • 200 gram Cantharellen snel roerbakken

Ingrediënten: Nicola aardappelen

  • 4 aardappelen
  • Ganzenvet

Bereiding:

  1. Snijd van de Nicola aardappel (hoeven niet geschild) in plakken van 1 cm. Steek ze uit met een rond gladde steker van 3 cm
  2. Kook deze in kokend water (niet te gaar) laat ze afkoelen op een doek (niet afspoelen)
  3. Vlak voor het opdienen bakken in ganzenvet

Opmaak:

  1. Vlees op bord neerleggen
  2. Saus napperen rond en op het vlees, daarop gefrituurde ui
  3. Aardappel plakjes en wortelsaus cantharellen garneren met gesneden krulpeterselie

 

Print Friendly, PDF & Email