- 8 lamskoteletten met lang been
- 1 ¼ dl olijfolie
- 400 gr lamsoren/Texel
- 2 sjalloten
- 8 vellen filodeeg
- 8 dadels/groot/medjool
- 100 gram zuurkool
- 8 plakjes gerookt spek
- zeezout
Alternatief:
- wilde spinazie
Voorbereiden
verwarm de oven voor op 200° C
Laat het filodeeg ontdooien
Bereiden
Lamskoteletten 1
bestrooi de lamskoteletten licht met zeezout en vers gemalen peper. Bak ze kort (1 minuut) goudbruin in 3 eetlepels olijfolie met een klontje boter en leg ze op een stuk keukenpapier.
Lamsoor 1 (alternatief wilde spinazie)
Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak de lamsoren 2 minuten op hoog vuur. Voeg de fijngesneden sjalotten toe en zet het vuur uit. Schep de lamsoren en de sjalot in een zeef en laat afkoelen.
Lamskoteletten 2
Snijd de filodeeg vellen in twee en leg ze kruislings op elkaar. Leg op elk kruis een kotelet en een beetje van de lamsoren. Verpak ze tot pakketjes (het bot steekt uit) en bestrijk met olijfolie. Leg ze op een ovenplaat met bakpapier.
Dadels
Ontpit de dadels en vul ze met de zuurkool. Wikkel ze in het spek en bak de dadels goudbruin in de oven (200°C). Controleer steeds even of ze niet te bruin worden.
Pastilla
bak de pastilla’s in een oven van 90° C met een kerntemperatuur van 65° C
Lamsoor 2
Roerbak de rest van de lamsoren (of: maak de overgebleven lamsoren warm!)
Serveren
Serveer de dadels op een bedje van lamsoor bij de pastilla.