Parelhoen met wokgroente en morillesaus

 

6 personen

  • 3 dubbele parelhoen filets
  • Een hoeveelheid basis witte saus van de vanille saus
  • 20 gr gedroogde morilles
  • Wok groente ( peultjes, paprika, groene asperges, winterwortel, oesterzwammen)
  1. Neem een aantal morilles en week deze in lauw water tot ze weer hun oorspronkelijke vorm hebben aangenomen. Bewaar het water en de paddenstoelen.
  2. Voor de saus nemen we de witte saus van de vanille saus (zonder de vanille natuurlijk)
  3. We koken het vocht waarin de morilles hebben liggen weken langzaam in, als dit met de helft gereduceerd is dan doen we de witte saus erbij. Laten deze nog even inkoken om de juiste dikte te bereiken. Maak op smaak met peper en zout en doe de in kleine ringen gesneden morille erbij.
  4. Maak de peultjes schoon en dop ze, blancheer ze kort in kokend water en koel meteen in ijskoud water om de kleur te bewaren. Snij de rest van de groente in mooie grote stukken ( denk aan de presentatie) wok deze groente in volgorde van hardheid tot beetgaar. Peper en zout de parelhoen en braad de parelhoen filet goudbruin in een pan, pas hierbij op dat deze niet te gaar en te droog wordt.
  5. Leg de wokgroente op een verwarmd bord dmv een ring, leg hier de filet bovenop een beetje saus over de filet en de rest als een ring op het bord. Direct serveren ( let bij het verwarmen van de borden er op dat ze niet te heet worden dan droogt de saus te ver).
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie