Paneng curry

Benodigdheden:

  • Garnalen
  • Paneng paste (soort rode curry)
  • Sweetbasil (thai)
  • Kokosmelk
  • Karifbladen (citroenblad)
  • Suiker
  • Winterpeen
  • Spitskool
  • Kousebonen
  • Vissaus

Alle hoeveelheden gaan op gevoel.

Bereiding:
  1. Doe wat olie in de pan en kook de paneng curry totdat het lekker ruikt.
  2. Voeg water en kokosmelk toe.
  3. Hierna wat winterpeen en kousebonen, proef een beetje, een beetje vissaus en suiker toevoegen totdat de smaak goed is en hierna de garnalen erbij voegen.
  4. Terwijl de garnalen koken (dit duurt niet lang) kan de spitskool, karifbladen (in dunne strookjes) en sweetbasil toegevoegd worden.
  5. Controleer of de garnalen goed gekookt zijn, proef nog een beetje en als het goed smaakt is het klaar om te serveren.

 

 

Print Friendly, PDF & Email