4 personen
-
Lamsbout van ongeveer 800 g
-
125 g boter
-
2 teentjes knoflook, geperst
-
2 eetlepels gehakte peterselie
-
zout en peper
-
2 eetlepels bloem
-
1/2 eetlepel tijm, gehakt
-
200 ml rode of witte wijn
-
100 ml vleesbouillon
-
1 theelepel munt, gehakt
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Leg de lamsbout in een braadslede.
- Meng 100 g boter met de knoflook, peterselie, zout en peper. Verdeel deze kruidenboter over het vlees.
- Meng de bloem en tijm en strooi dit over het mengsel over de boter op het vlees.
- Zet de lamsbout 25 minuten in het midden van de oven.
Bereiding
- Verwarm de wijn met de boullion
- Giet dit over het vlees en braad het vlees tot de kerntemperatuur 60 graden Celcius aan geeft.
- Haal daana de lamsbout uit de braadslede en laat deze onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten.
- Zeef het braadvocht boven een steelpan en kook het vocht 8-10 minuten in.
- Voeg daarna van de warmtebron af de munt en klontjes boter al kloppend bij de saus. Maak op smaak met zout en peper.
- Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus.