Ingrediënten
voor 20 personen
- 20 ontbeende kwartels (laat dit door de poelier doen !)
- 1 eendenlever
- 2 kipfilets
- 50 gr. kippenlever
- 50 cl. room
- ganzenvet (om de pootjes te garen)
- peper en zout
- 20 aluminium vormpjes
- 60 gare asperges
- stukje foelie
- 100 gr. gedroogde morilles
- 2 dl. jus de veau
- ½ fl. Madeira
- 1½ kg. Opperdoezer ronde
evogeltefarçe
- Maak in de keukenmachine een farçe van de kipfilet, kippenlever, room, peper en zout.
- Giet de vulling in een spuitzak en bewaar dit.
- Snij de pootjes van de kwartels en ontpees ze.
- Peper en zout de pootjes en bak ze aan in een beetje ganzenvet, voeg zoveel ganzenvet toe tot ze onderstaan en laat dit op lage temperatuur gaar worden.
asperges
- Schil de asperges 2 x en breek de uiteinden af en bewaar dit.
- Zorg dat ze allemaal evenlang zijn.
- Kook de schillen en uiteinden een half uurtje met een beetje suiker, zout en een stukje foelie.
- Verwijder de schillen en kook de asperges hierin (onder een servet) in 3 minuten beetgaar.
- Laat ze nagaren in de bouillon en verhit ze tijdens het hoofdgerecht.
- opperdoezer ronde;
- Schuur de aardappelen met een schuurspons zodat de schil er afgaat.
- Kook ze gaar in gezouten water.
- Giet ze af als ze gaar zijn en houd ze warm.
saus
- Spoel de morilles kort in koud water.
- Zet ze op met Madeira en kook ze gaar.
- Haal de morilles eruit en kook dit in tot er 1/3 deel van over is.
- Voeg de jus de veau toe, laat dit smelten en breng het op smaak met peper en zout.
- Snij de morilles en voeg ze aan de saus toe.
kwartel
- Open de kwartelfilets en peper en zout ze.
- Snij de eendenlever in kleine plakjes.
- Spuit de gevogeltefarçe in de kwartels en leg er een plakje eendenlever op.
- Vouw de kwartels weer dicht en leg ze in een aluminium vorm.
- Lepel er tot slot nog een beetje ganzenvet op.
- Bak de kwartels af in de oven op 180 graden gedurende 8 minuten.
afwerking
- Schep de asperges op keukenrol en leg er 3 op elk bord.
- Haal de kwartel uit het aluminium en leg deze op de asperges.
- Leg er ± 3 aardappeltjes bij.
- Verdeel de kwartelpootjes over de borden.
- Lepel de saus om het gerecht.