Hoofdgerecht: Eend | Indiase Stijl | Masala (4p)
Ingrediënten:
- 2 eendenborst filets
- 200 gram gepelde tomaten (blik)
- ¼ theelepel tomatenpuree
- 1 tomaat
- ½ paprika
- ½ ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gemalen gember
- 1 theelepel garam masala
- ½ theelepel kurkuma
- 400 ml water
- 200 ml yoghurt
- ½ citroen
- 5 takjes dille
- basmati rijst
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op grillstand
- Leg de tomaat, paprika, ui, en knoflook op een bakschaal. Olie ze en breng op smaak met zout en peper
- Leg de bakplaat in de oven en grill de groenten op 230 graden voor 15 minuten. Houd dit in de gaten. Blakeren is goed, aanbranden niet.
- Kook de basmati rijst
- Snijd de citroen in wedges (partjes)
- Haal de groenten uit de oven en pureer dit in de keukenmachine/blender samen met de gepelde tomaten uit blik en tomatenpuree tot 1 geheel
- Bak de gemalen gember, garam masala en kurkuma in een pan op laag temperatuur
- Voeg de groente mengsel en water toe aan de droge kruiden en roer dit tot 1 geheel
- Breng dit (af en toe roerend) aan de kook en laat het daarna op zacht vuur pruttelen (minimaal 20 minuten)
- Breng de eendenborst op smaak met peper en zout. Strooi maizena op de huidkant
- Bak de eendenborst in een nieuwe pan aan op de huidkant op medium hoog vuur
- Indien de huidkant krokant is (minimaal 4 minuten), draai de eendenborst om en bak het aan voor 2 minuten
- Bak het aan elk kant nog 1 keer aan op 1 minuut elke zijde
- Laat de eendenborst rusten voor 5 minuten
- Snijd de eendenborst in lengte door het midden
- Roer de yoghurt door de saus heen en breng het op smaak met peper en zout
- Schep een halve soeplepel saus op het bord en leg een helft van de eendenborst erop
- Garneer met de citroen en dille takjes
- Serveer met een kom rijst ernaast